department for culture, media and sport sign
department for culture, media and sport sign

NIEUWS

Juni 2022, de Britse overheid verzamelt inzichten over hoe datacenters en cloudplatforms weerbaarder kunnen worden gemaakt

Als onderdeel van de nationale datastrategie en de nationale cyberstrategie van het Verenigd Koninkrijk verzamelt de Britse regering momenteel inzichten van datacenterexploitanten, aanbieders van cloudplatforms en deskundigen op het gebied van cyberbeveiliging om te begrijpen hoe de beveiliging en veerkracht van de datacenters en onlineplatforms van het land kunnen worden verbeterd.

Deze oproep voor advies heeft betrekking op de Britse infrastructuur voor gegevensopslag en -verwerking, zoals de infrastructuur van datacenters, cloudplatforms en managed service providers. De Britse regering is op zoek naar bewijsmateriaal om inzicht te krijgen in het huidige landschap en mogelijke opties om aanbieders van infrastructuur voor gegevensopslag en -verwerking het best te ondersteunen en te beheren. Deze oproep is bedoeld om de wetenschappelijke basis van de regering te ontwikkelen en standpunten te verzamelen voordat het beleid wordt ontwikkeld.

De Britse regering ontwikkelt een sterker kader voor risicobeheer om twee risico’s in verband met de infrastructuur voor gegevensopslag en -verwerking aan te pakken.
Ten eerste zijn gegevens op nationaal en mondiaal niveau van strategisch belang. Dit maakt de infrastructuur waar grote hoeveelheden gegevens worden verzameld tot een aantrekkelijk doelwit voor degenen die de nationale veiligheid, de economie of de levenswijze van het VK willen of kunnen bedreigen.
Ten tweede is het VK nu afhankelijk van grootschalige gegevensopslag en -verwerking voor de levering van onze essentiële diensten en de werking van onze economie in het algemeen. Het garanderen van de continuïteit van de dienstverlening van de infrastructuur voor gegevensopslag en -verwerking is daarom van nationaal belang.

Julia Lopez MP, minister van Staat bij het ministerie van Cultuur, Media & Sport, stelt: “Datacenters en cloudplatforms zijn een kernonderdeel van onze nationale infrastructuur… we kijken nu naar nieuwe manieren om de veiligheid van onze gegevensinfrastructuur te verbeteren” .

Een initiatief dat zeker navolging zal krijgen in andere Europese landen.

https://www.gov.uk/government/publications/data-storage-and-processing-infrastructure-security-and-resilience-call-for-views/data-storage-and-processing-infrastructure-security-and-resilience-call-for-views

SECIOR INDUSTRIAL CYBERSECURITY

HOW CAN WE HELP YOU ?

Every industrial cybersecurity question demands a tailor-made answer and solution. Our focused team of professionals who understand your business are here to assist your company in securing your mission critical facilities to the highest level.

STAY UPDATED

Stay informed about latest developments and upcoming activities in the field of Industrial cybersecurity.