NIS2 Management Team Training

De Europese Richtlijn moet de digitale en economische weerbaarheid van kritieke infrastructuur organisaties verbeteren. De NIS2-richtlijn zal met enige vertraging medio juni 2025 van kracht worden in de Nederlandse Cyberbeveiligingswet. Organisaties die onder NIS2 vallen moeten voldoen aan bepaalde cyberweerbaarheid eisen. Bestuurders van deze organisaties worden wettelijk verplicht een training te volgen om hun cybersecurity bekwaamheden op een hoger niveau te brengen, en hierdoor beter in staat zijn cyberstrategieën effectief te beoordelen en investeringen goed te keuren.

Cyber weerbaarheidstraining wettelijk verplicht

NIS2 en uw organisatie

Is NIS2 van toepassing op uw organisatie? In dat geval bent u wettelijk verplicht om een cyber weerbaarheidstraining te volgen. Secior en WLP-Law helpen u graag om te voldoen aan deze trainingsvereisten van NIS2. Tijdens onze NIS2 Management Team Training geven wij u de benodigde informatie over deze Europese richtlijn. Ook krijgt u inzicht in hoeverre uw organisatie op dit moment voldoet aan de NIS2 en geven wij advies over de acties die u en uw organisatie kunnen uitvoeren om tijdig aan Cyberbeveiligingswet te voldoen.

Deze NIS2 Training is tot stand gekomen door samenwerking tussen de juridische experts van WLP-Law en de cybersecurity experts van Secior.

Waarom NIS2 Management Team Training?

• Het is een vereiste voor het management vanuit NIS2 om een (regelmatig) cybersecurity awareness training te volgen.

• Het is essentieel om inzicht te krijgen in de cybersecurity risicobeheersmaatregelen die organisaties als minimum moeten nemen op basis van NIS2.

• Het is belangrijk voor het management om voldoende kennis te verwerven om passende en evenredige technische, operationele en organisatorische risicobeheersmaatregelen te nemen en de gevolgen van eventuele beveiligingsincidenten te beperken.
Met de Nederlandse implementatie van NIS2 is vanaf de zomer 2025 compliance vereist; begin op tijd met de voorbereiding.

• Opdrachtgevers zullen vanuit hun eigen compliance gaan vereisen dat aan de Cyberbeveiligingswet wordt voldaan. De bestuurders training is een verplicht onderdeel hiervan.

Secior NIS2 2

Programma

De training beslaat één dagdeel van 4 uur (ochtend of middag) op een locatie naar keuze. Afwisselend bieden juridische en cybersecurity experts de modules. Ook zullen deze experts gedurende de modules interactief met u het gesprek aangaan. Het tijdschema hieronder is gebaseerd op een ochtend sessie, maar het benodigde tijdsblok van 4 uur kan in overleg met uw organisatie geheel flexibel worden gepland op een ander moment gedurende de dag.

Tijdschema

Sessie 1: 09:00 - 10:00 uur

Voorstel ronde sprekers en deelnemers
NIS2: Introductie

• Wat is NIS2?
• Tijdschema van NIS2
• Wie valt onder de reikwijdte van NIS2?
• Wat betekent NIS2 voor uw organisatie?

Sessie 2: 10:00 - 11:00 uur

NIS2: Cyberweerbaarheid Sessie

• Uitleg en toelichting van de NIS2 CRAT (Cyber Resilience Assessment Tool)
• Hoe voldoet uw organisatie nu aan NIS2?
• Waar moet u aan gaan werken om aan NIS2 te voldoen?
• Cyber Incident Response & Bedrijfscontinuïteit

Sessie 3: 11:00 - 12.00 uur

NIS2: Juridische ‘deep-dive’ sessie

• Wanneer is informatiebeveiliging relevant vanuit juridisch en cybersecurity-oogpunt?
• Hoe kunt u als bestuurder compliance nastreven en wat zijn uw taken en aansprakelijkheden hierin?
• Belang van de supply chain, contractuele garanties en hoe om te gaan met contractuele rapportageverplichtingen?
• Wat betekent een cyberverzekering voor de NIS2 handhaving?
• Hoe is de NIS2 meldplicht geregeld?
• Wat zijn de sancties voor non-compliance met NIS2?

Sessie 4: 12.00 - 13.00 uur

NIS2: Minimale beveiligingseisen (art. 21 NIS2)

• Een concrete vertaalslag van de nodige cyberrisico management maatregelen
• Hoe is het gesteld met de beveiliging van uw complete IT, OT en IoT infrastructuur?
• Hoe is het kwetsbaarheden afhandeling proces ingericht?
• Wat is het belang van cybersecurity in de toeleveringsketen en hoe zorgt u voor cyberbeveiliging in de toeleveringsketen?
• Hoe stimuleert u cybersecurity bewustzijn bij uw medewerkers?

Na afloop van de laatste sessie zal de training worden afgesloten met een Q&A sessie en worden de certificaten uitgereikt.

NIS2 2

Locatie

In-company of extern (additionele kosten in overleg)
Prijs € 3.450, - excl. btw voor het volledige programma, met een maximum van 10 deelnemers

Meer informatie? Interesse in de NIS2 Training? Neem contact met ons op.

compliance datacenters

samenwerking

Secior en WLP-Law

Secior is een expert op het gebied van de cybersecurity van kritieke infrastructuur organisaties. Wij zijn gespecialiseerd in het verbeteren van de cyberweerbaarheid van organisaties door onze 24/7 security monitoring van de complete IT, OT en IoT infrastructuur van organisaties. Ons doel is om onze klanten voldoende cyberweerbaar te maken zodat zij NIS2 compliant zijn en zich kunnen focussen op hun core business

WLP-Law biedt hoogwaardige professionele dienstverlening met een persoonlijke 'hands-on' en pro-actieve aanpak. Het kantoor koestert haar internationale praktijk en richt zich op wereldwijd opererende bedrijven met hoofdkantoren in Noord-Amerika, Europa of het Verre Oosten, met zakelijke activiteiten in Nederland of Europa.

NIS2 Managementteam Training

IT, OT & IoT CYBERSECURITY

Hoe kunnen wij helpen?

Elke cyberweerbaarheid vraag verdient een antwoord en oplossing op maat. Ons team begrijpt de huidige uitdagingen als geen ander en helpt met het verbeteren en in stand houden van de digitale weerbaarheid van uw organisatie.
Neem contact op: +31 85 2736036 of stuur een email naar info@secior.com

Blijf op de hoogte

De laatste ontwikkelingen en gebeurtenissen op het gebied van datacenter cybersecurity.