365 dagen
365 dagen

NIEUWS

Juridische stappen tegen datacenter na cyberaanval

 

December 2022 – Een cyberaanval legde in het voorjaar de hele cloud van 365 Data Centers plat. Klanten spanden een collectieve rechtszaak aan omdat de datacenter door zijn gebrekkige segmentering en zwakke beveiliging kwetsbaar was voor de ransomware die leidde tot de uitval en het verlies van gegevens.

Datacenters proberen de schadevergoedingen, waar de eindgebruikers volgens een SLA (Service Level Agreement) recht op hebben, zoveel mogelijk te beperken. Er zijn echter grenzen aan de beperkingen. Nalatigheid van het datacenter kan contractbreuk betekenen. Wanneer een datacenter zich niet houdt aan de opgegeven beveiligingsprocedures, is het gerechtvaardigd om een grote of zelfs onbeperkte aansprakelijkheid te eisen. Uitval door een cyberaanval kan klanten hard treffen, en als die allemaal het datacenter zouden aanklagen, zou het datacenter dit waarschijnlijk niet overleven.

Het verweer van de directie van 365 Data Centers was dat de aanval niet was gericht op de facilitaire infrastructuur (operationele technologie OT) van het datacenter, maar specifiek was bedoeld om informatie met betrekking tot een klant op de Colocatie te raken. Saillant detail is dat de aanval was gericht op één enkele klant, maar in tegenstelling ging het hele datacenter van de 365 Data Centers down.

De uitkomst van deze rechtszaak, kan het landschap bepalen voor toekomstige rechtszaken tegen datacenters/cloudproviders.

SECIOR INDUSTRIAL CYBERSECURITY

HOW CAN WE HELP YOU ?

Every industrial cybersecurity question demands a tailor-made answer and solution. Our focused team of professionals who understand your business are here to assist your company in securing your mission critical facilities to the highest level.

STAY UPDATED

Stay informed about latest developments and upcoming activities in the field of Industrial cybersecurity.