IsraeliHacked
IsraeliHacked

NIEUWS

Cyberoorlog woedt in Midden-Oosten

April 2023 – Cyberoorlog in het Midden-Oosten, worden westerse landen de volgende?

Nu de wereld steeds verder digitaliseert, wordt de impact van cyberoorlog steeds groter. Helaas is deze dreiging nu een realiteit geworden voor het volk van Israël, nu zij onder een langdurige en gecoördineerde cyberaanval van Iran en Rusland staan. Cyberwarfare is een ernstig probleem voor alle moderne naties & westerse landen moeten nu handelen om hun mensen, middelen en economieën veilig te stellen.

Het is  een “Nation State” gesponsorde cyberoorlog, bedoeld om maximale ontwrichting te veroorzaken. De noodzaak is groot voor alle landen om te beginnen met proactieve cyberverdediging tegen dit soort aanvallen.  Dit is moderne oorlogsvoering en het laat zien hoe kwetsbaar landen zijn voor dit nieuwe niveau van aanvallen. Deze cyberaanval op Israël is een voorbeeld van moderne cyberoorlog en een wake-up call voor alle westerse landen.

De aanvallen op Israël zijn gericht op kritieke infrastructuur, waaronder waterleidingbedrijven, paspoortcontrole, banken, overheidsinstanties waaronder banken en postdiensten, slimme huizen en gebouwen, digitale portalen en meer.

“Gecoördineerde aanvallen van groepen die banden hebben met Iran en Rusland, waarbij Soedan mogelijk als aanvalsvoertuig wordt gebruikt, willen de geopolitieke spanningen opvoeren en het de burgers in het land erg moeilijk maken.”
Cyberoorlog is een moderne vorm van oorlog, en we moeten voorbereid zijn om ons te verdedigen.
Rusland zou zich bijvoorbeeld kunnen richten op nutsbedrijven, slimme meters en digitale kassasystemen in westerse landen, waardoor de energievoorziening en de detailhandel worden verstoord. Ze kunnen zich ook richten op watersystemen, waardoor watervoorraden kunnen worden besmet en paniek kan ontstaan. Bovendien zijn 4G- en 5G-netwerken essentiële onderdelen van de moderne samenleving, en de verstoring ervan zou miljoenen apparaten en toepassingen kunnen platleggen.

“We moeten investeren in cyberbeveiligingsmaatregelen om ons tegen dit soort aanvallen te beschermen. Dit betekent dat overheden en organisaties deze dreiging serieus moeten nemen en middelen moeten uittrekken om robuuste en veerkrachtige cyberbeveiligingssystemen te bouwen. Cyberbeveiliging moet worden geïntegreerd in onze militaire strategieën, en we moeten samenwerken om een alomvattende en effectieve reactie op cyberwarfare te ontwikkelen.”

https://www.armis.com/blog/cyberwarfare-rages-across-the-middle-east-will-western-countries-be-attacked-next/

SECIOR INDUSTRIAL CYBERSECURITY

HOW CAN WE HELP YOU ?

Every industrial cybersecurity question demands a tailor-made answer and solution. Our focused team of professionals who understand your business are here to assist your company in securing your mission critical facilities to the highest level.

STAY UPDATED

Stay informed about latest developments and upcoming activities in the field of Industrial cybersecurity.