secior colonial pipeline
secior colonial pipeline

NEWS

Colonial Pipeline betaalde hackers
een losgeld van $ 4,4 miljoen

Colonial Pipeline ontdekte op 7 mei een losgeldbrief van hackers. Colonial besloot 4,4 miljoen dollar in Bitcoins te betalen omdat ze niet zeker wisten hoe erg de cyberaanval de systemen had doorbroken. Na betaling ontving het bedrijf een decoderingstool om de gehackte systemen te ontgrendelen.

De pijpleiding lag zes dagen stil. De onderbreking veroorzaakte een run op benzine langs delen van de oostkust die de prijzen naar het hoogste niveau in meer dan 6½ jaar dreef.

De FBI adviseert bedrijven al jaren om niet te betalen als ze worden getroffen door ransomware. Door dit te doen, zouden ambtenaren een bloeiende criminele markt ondersteunen. Amerikaanse functionarissen hebben de ransomware-aanval op Colonial gekoppeld aan een criminele bende die bekend staat als DarkSide, vermoedelijk gevestigd in Oost-Europa.

Terwijl de brandstofstroom van de pijpleiding weer normaal is, eindigde de impact van de hack nauwelijks met het betalen van losgeld. Het zal maanden van herstelwerk vergen om sommige bedrijfssystemen te herstellen, en het zal Colonial uiteindelijk tientallen miljoenen dollars kosten.

U kunt hier een gerelateerd artikel lezen.

SECIOR INDUSTRIAL CYBERSECURITY

HOW CAN WE HELP YOU ?

Every industrial cybersecurity question demands a tailor-made answer and solution. Our focused team of professionals who understand your business are here to assist your company in securing your mission critical facilities to the highest level.

STAY UPDATED

Stay informed about latest developments and upcoming activities in the field of Industrial cybersecurity.