Datacenter beschikbaarheid

RISICO'S OMGEKEERD
EVENREDIG TOEGENOMEN

Tot een paar jaar geleden waren Informatie Technologie (IT) en Operationele Technologie (OT) twee gescheiden werelden met hun eigen management en strategie. Vanuit het efficiëntie oogpunt werden de IT en OT werelden met elkaar verbonden. Deze convergentie zorgt, samen met de opkomst van het Internet of Things (IoT), voor een goede werking van de facilitaire infrastructuur, fysieke veiligheid en beschikbaarheid. Redundantie en de convergentie zijn de maatstaf voor de uptime van datacenters, helaas zijn de cyberrisico’s hierdoor omgekeerd evenredig toegenomen.

Ijsberg

"Meer dan 95% van alle processoren
worden gebruikt in embedded
systemen (OT)"

Ijsberg

"Meer dan 95% van alle processoren
worden gebruikt in embedded
systemen (OT)"

DATACENTER CYBERSECURITY

Detecteer kwetsbaarheden voordat anderen het doen

Verreweg de meeste processors zijn te vinden in embedded systemen (OT), niet in pc's of servers (IT). OT is verbonden met IT en IT is verbonden met internet. Door deze verbindingen kunnen kwetsbaarheden ontstaan die grote risico's met zich mee brengen voor de beschikbaarheid van een datacenter en moeten worden gemitigeerd.

secior it ot cybersecurity

Verschil tussen IT & OT 
IT is de combinatie van hardware en software voor het invoeren, opslaan, verwerken, uitvoeren en verzenden van gegevens en de stroom van digitale informatie. OT is hardware en software die een verandering detecteert of veroorzaakt door directe monitoring en controle van  apparaten en processen.

Tegenstrijdige belangen
IT richt zich op de verwerking van data en intellectueel eigendom. Het houdt zich voornamelijk bezig met opslag, netwerkapparatuur, computers en infrastructuur die verbeterde informatieopslag en beveiliging mogelijk maken. Ondanks dat er soms tegenstrijdige belangen optreden, heeft er een convergentie van IT & OT plaatsgevonden binnen de datacenter branche.

Factoren die van belang zijn voor de uptime van een datacenter zijn de stroomvoorziening, koeling, brand, lekdetectie, CCTV, toegangscontrole etc. en worden gezien als OT.

Om een datacenter realtime op afstand te kunnen beheren en onderhouden, moet een datacenter-informatiebeheersysteem (DCIM) aanwezig zijn en moet IT kunnen communiceren met monitoringsystemen, zodat correcte en nauwkeurige informatie wordt ontvangen. Dit heeft de uitvaltijd aanzienlijk verminderd en de efficiëntie verbeterd.

DATACENTER CYBERSECURITY

INTERNET
OF THINGS (IOT)

industrial internet of things (IIoT) is een uitbreiding van het internet of things (IoT) voor industriële toepassingen. Het IIoT gaat verder dan normale consumentenapparaten en heeft een sterke focus op machine-naar-machine communicatie. IIoT bevindt zich op het snijvlak van IT en OT. De convergentie van IT en OT biedt een grotere systeemintegratie op het gebied van automatisering en optimalisatie. De bewaking en controle van fysieke infrastructuren in kritieke operaties wordt vereenvoudigd door het gebruik van slimme sensoren en actuatoren, evenals toegang en controle op afstand.

secior it ot iiot internet of things cybersecurity

IT, OT & IoT CYBERSECURITY

Hoe kunnen wij helpen?

Elke cyberweerbaarheid vraag verdient een antwoord en oplossing op maat. Ons team begrijpt de huidige uitdagingen als geen ander en helpt met het verbeteren en in stand houden van de digitale weerbaarheid van uw organisatie.
Neem contact op: +31 85 2736036 of stuur een email naar info@secior.com

Blijf op de hoogte

De laatste ontwikkelingen en gebeurtenissen op het gebied van datacenter cybersecurity.